karate edzés képek kapcsolat

A 2008. ÉV HÍREI


WKF Világbajnokság
Tokyo, 2008. november 13-16.
S. Kovács Ádám ezüstérmes!!!

32 közé S. Kovács-C.Kong(NZL) 4:0
16 közé S. Kovács-L.Lafleur(Can) 2:1
8 közé S. Kovács-A.Al Otaibi(Kuw) 4:0
4 közé S. Kovács-C.Massa(Ita) 1:0
döntőbe S. Kovács-T.Nihei(JPN) 2:1

A döntőben 2002 év világbajnoka G.Kotaka következett. A japán százmazású amerikai versenyző komoly bíróí támogatást kapott, főleg a japán bírótól. A végeredmény 4:2 Kotakának.

Hübner András először osztrák, majd örmény ellenfelét győzte le, de sajnos a spanyolok kiálóságátol Camacho-tól szoros küzdelemben kikapott. A spanyol nem jutott be a dötőbe.

Tóth Bea szintén egy spanyol versenyzőtől kapott ki, N.Garcia Suareztől, aki később nem jutott el a döntőig.

Lassingleitner Fruzsina az azóta már világbajnok kanadai Varasteh-től kapott ki. Vigaszágon először indiai ellenfelét győzte le fölényesen, majd a török Dogan-nal 2:2 és hosszabításban a török lány nyert..

Klíma Zsuzsanna dominikai ellenfelével 5:5 után hosszabításban sajnos alulmaradt és vigaszágra nem jutott. Vasárnap Klíma Zsuzsa még súlycsoportjában érhet el sikereket

Gratulálunk!Japánban a csapat
Tokyo, 2008. november 7.
Sensei Zallel László szövetségi kapitány a Tóth Beatrix, Lassingleitner Fruzsina, Klima Zsuzsa, Hübner András, S. Kovács Ádám összetételű csapattal megérkezett Japánba. A csapatot elkísérte Metzger Sandra és Mészáros Márk is
Sikeres versenyzést!Zallel sensei a Budomagazinban
2008. november 5.Céhmester Kupa 2008
2008. október 12.
Aranyérem:
 
Góczi István 9  évesek fiú kata
Tache Marike 12-13 éves lány kumite -45 kg
Tache Marike 12-13 éves lány kumite -53 kg 
    
Ezüstérem:
 
Zboray Dóra 10-11 évesek leány kata
Koch Szabolcs 12-13 éves fiú kata
Kiss Tonuzóba fiú kumite 12-13 éves -50 kg
Simonyi Norbert 14-15 éves fiú kumite + 70 kg

Bronzérem:
 
Horváth Zita 14-15 éves leány kata
Tóth Fábián 12 éves fiú kata 
Kiss Tonuzóba 12-13 éve fiú kumite - 45 kg
Kónya Krisztián 14-15 éves fiú kata
Gábris Gergely felnőtt férfi kata
Ötödik hely:

Fischer Olivér 12-13 éves fiú kata , +55 kg kumite
Judt Ede 12-13 éves kataAustrian Open Golden League
Salzburg, 2008. október 11-12.
Október 11-12-i hétvégén Salzburgban a Golden League sorozat 3. állomásán klubunk versenyzői két érmet és egy ötödik helyezést gyüjtöttek be. Metzger Sandra múlt heti plzeni aranyérme után újra bizonyította, hogy helye van a nemzetközi felnőtt mezőnyben is. Három győzelme után, negyedik meccsén, hosszabbítás után hajszállal maradt le a dobogóról és ezzel megerősítette helyét az U21-es Európa bajnoki csapatban. 
Lassingleitner Fruzsina és Tóth Bea meggyőző, jó teljesítményt nyújtva bronz, illetve ezüstérmükkel biztosították helyüket a novemberi, Japánban sorra kerülő felnőtt WKF Világbajnokságon. 
Gratulálunk és további sok sikert kívánunk nekik!Central European League
Plzen, 2008. október 4-5.

Az október 4-5 között a Csehországi Plzenben , 11 ország részvételével megrendezett Central European League sorozat záró versenyén klubunk versenyzői nagyon jó teljesítményt nyújtottak.

Szobaton a felnőtt és kadet mezőnyben  klubunk hat versenyzője közül mindegyik döntőbe verekedte magát.
Közülük négyen Metzger Sandra (felnőtt női +60 kg), Horváth Ottó (felnőtt -60 kg.), Munkácsi Máté (kadet -70 kg), Mészáros Márk (kadet - 65 kg) a dobogó legfelső fokára állhatott, míg Lassingleitner Fruzsina (felnőtt -60 kg) és Keresztúri Hanna (kadet -50 kg) ezüstérmet szerzett.
Kadett és U21-es versenyzőink (Hanna, Márk, Máté, Ottó és Sandra) a Horvát és Budapest Open után, ezen a versenyen nyújtott nagyszerű teljesítményükkel biztosították helyüket a 2009 januárjában Párizsban sorra kerülő EKF Európa Bajnokságon.
Gratulálunk és további sok sikert kívánunk nekik!11. Budapest Open
2008. október 4.
Nagyszerű eredmények és egyéni teljesítmények a 11. Budapest Open nemzetközi versenyen
Sportingbudo

A Budapest Open eddig is a régió egyik legrangosabb karateversenye volt, de a közelgő tokiói felnőtt WKF VB miatt a szokásosnál is erősebb mezőny gyűlt össze a XVIII. kerületi Sportkastélyban.

Szombaton a junior és felnőtt mezőnyben bizonyosodott be az elmúlt évekhez hasonlóan újra, hogy rangos nemzetközi felnőtt élvonalban egyelőre csak a Sportingbudo képes komoly eredményeket produkálni. 
Metzger Sandra, elkönnyelműsködte  junior meccseit, de a felnőtt kategóriában magát összeszedve, nagyon jól küzdött és bronzérmet szerzett, ami 17 évesen, élete első felnőtt versenyén nagyon szép teljesítmény.
S. Kovács Ádám ezüstérmes lett miután intést kapott egy túl nagy erővel bevitt forduló rúgásra, amit horvát ellenfele felugorva akart védeni, minek kövekeztében a technika csípőn találta. A horvát Lucic hosszas ápolás után sántítva ugyan, de folytatta a meccset, Ádám nagyon sportszerűen viselkedett és bár megtehette volna, de nem támadta olyan erővel a fiút, hogy az feladni kényszerüljön. Így maradt a 0-1 végeredmény. Mindketten világklasszis versenyzők, nem ez a fő versenyük.
Tóth Bea nagyon tudatos és magabiztos versenyzéssel jutott a döntőbe, amit a szlovák Visnovska sérülése miatt, Bea nagy bánatára sajnos nem tudott vállalni. Ők mindíg nagyon izgalmas ki-ki meccseket szoktak vívni. Mindhárman kíváló teljesítményt nyújtva bizonyították, hogy felkészülésük megfelelő szakaszában szükséges szintet hozni tudják.
Vasárnap a gyerekek versenyeztek, ahol is mindannyian a tudásbeli és edzettségi szintjük maximumát nyújtották. Tóth Fábián, Horváth Zita két-két fordulót nyertek a nagyon erős mezőnyben. Koch Szabi bronzérmet nyert 64-es tábláról indulva, 6 gyakorlatot bemutatva. Tache Marike a saját korosztályát toronymagasan nyerte, a két évvel idősebbek között, pedig ezüstérmes lett. Ő 10!!! katát adott elő.
Újonnan átigazolt versenyzőink Dalos Máté és Márk is nyertek egy-egy fordulót, ami ebben az erős mezőnyben nagyon bíztató kezdésnek számít.
Küzdelemben Kiss Tonuzóba és Munkácsy Máté két-két kategóriában nagyon sok kemény meccset vívott. Oba (11 küzdelem)  bronzérmet és egy durva bírói hibának köszönhetően 5. helyezést , Máté pedig mindkét kategóriában aranyérmet  nyert. Keresztúri Hanna szokásához híven óriásit küzdött és ő is felálhatott a dobogó harmadik fokára.
Minden versenyzőnknek gratulálunk!"Jó tanuló - jó sportoló"
Kiss Tonuzóba és Koch Szabolcs a " jó tanuló, jó sportoló" díj átvétele után.
Gratulálunk nekik!Botond Kupa
Tache Marike és Kiss Tonuzóba a tavaszi meghívásos "Botond Kupa" versenyen az éremátadás után.
Mindketten nagyon ügyesek voltak, gratulálunk nekik!Nyári tábor
Balatonlelle, 2008. augusztus 11-16.
Balatonlelle Edzőtábor 2007.24 órás motorverseny
2008. július 21.
Sportingbudo
A  Sportingbudo két tagja Malom András (shodan) és Bánkúti Zoltán (5. kyu) más sportágban is megmutatták jártasságukat.

Az idei 24 órás veteránmotoros versenyen 2007 után ismét az első helyen végeztek saját építésű motorjukkal.
Gratulálunk nekik!12. Open European Karate Cup for Youth
Bratislava - Szlovákia, 2008. június 21.
Sportingbudo
Két versenyzőnk indult a 9 ország részvételével megrendezett nagyszabású versenyen, mely a szlovák hagyományokhoz méltó magas szinvonalon volt megrendezve.

Tache Marike, aki három (!) versenyszámban indult, melyből két arany és egy ezüstérmet szerzett.
Saját korosztályában (12-13 év) bronz, 13-14 éves korcsoportban aranyérmet nyert formagyakorlatban, valamint küzdelemben (-45 kg) is a dobogó legfelső fokára állhatott.
Munkácsi Máté aki egy műszaki hiba miatt lekésve saját súlycsoportját (-63 kg) egy kategóriával feljebb(-70 kg)  nevezett és kíváló teljesítményt nyújtva szintén kupagyőzelmet aratott.
Gratulálunk a nagyszerű eredményekhez!CROATIA CUP 2008
Zagreb - Horvátország, 2008. május 18.
HANNA ARANYÉRMES!!!
Sportingbudo
Sikeresen szerepeltek ifjú versenyzőink a május 18-án Zágrábban megrendezett Horvát Open nemzetközi WKF versenyen.
Tache Marike kata versenyszámban saját korosztályában és az idősebbek között is bronzémes lett.
Mészáros Márk csapatban ezüst, egyéniben bronz.
Munkácsi Máté csapatban és egyéniben ezüstérmet szerzett. 
Keresztúri Hanna egyéni kumitében  Horvát Open bajnok lett.
Gratulálunk nekik!!9. Italian Open - Golden League
Monza, Olaszország , 2008. április 09.
Ádám és Hanna ezüst, Sandra bronzérmet nyert, Ottó 5. helyezett lett
Versenyzőink újabb nagyszerű nemzetközi sikereket értek el. Az elmúlt hétvégén a Miláno melletti Monza városa adott otthont a 9. alkalommal megrendezett Italian Open- nek, mely a Golden League sorozat jelenlegi legerősebb mezőnyt felvonultató állomása. A Világ és Európa bajnoki dobogósokkal teletűzdelt mezőnyben, 23 országból érkeztek versenyzők, emiatt minden kategóriában 64-es tábláról indultak a mieink. (Ausztrália, Ausztria, Andorra, Svédország, Horvátország, Venezuela, Luxemburg, Portugália, Slovénia, Lettország, Finnország, Tunézia, Németország, Lengyelország, Olaszország, Litvánia, Algéria, Senegál, Dánia, Hollandia, Szlovákia, Ukrajna)
Szombaton a felnőttek versenyében Tóth Bea rendkívül magabiztosan menetelt egészen a négy közé jutásig, ahol a horvát Kovacevic tudta csak legyőzni őt komony bírói segédlettel, aki aztán a döntőbe jutásért folyó mérkőzésen súlyos sérülés okozásáért leléptettek, így Bea nam került a vigaszágra.

S. Kovács Ádám szintén 64-es tábláról indulva, a döntőig verekedte magát. Ahol az a venezuelai Plumacher várta, aki a 2004-s VB. döntőben. A pontnélküli meccs végén a bírók sajnos a venezuelait látták jobbnak.
Horváth Ottó szintén már a felnőtt mezőnyben versenyezve (olasz 6-0, svájci 3-1, német 4-0 ellenfeleket legyőzve) a bronzmeccsen a venezuelaitól szenvedett vereséget és így az 5. helyen zárt.

Vasárnap a gyerekek és kadettek mezőnyében Keresztúri Hanna, Munkácsi Máté és Metzger Sandra versenyeztek. Mindhárman nagyon jól teljesítettek.  
Máté a négy közé jutott, Sandra bronzérmet, Hanna (3-2, 4-3, 4-2, 3-0, 1-3) pedig ezüstérmet nyert. (Hanna katában is nyert két fordulót)
7. Marokkó Open
Rabat - Marokkó, 2008. március 15-16.
Metzger Sandra aranyérmes!
S. Kovács Ádám és a női csapat a 3. helyen végzett
Sportingbudo
A hétvégén a marokkói Rabatban 24 ország részvételével megrendezett nemzetközi versenyen Metzger Sandra az európabajnok legyőzésével megszerezte az aranyérmet.
S. Kovács Ádám a felnőtt férfi kumite -65kg-os súlycsoportjában 3. helyezést ért el.
Bronzérmes lett továbbá a Lassingleitner Fruzsina, Tóth Beatrix, Metzger Sandra összeállítású női csapat is.Román Nemzeti Bajnokság
Románia, 2008. március 8.
Kiss Botond ezüstérmes
Sportingbudo
Kiss Botond sensei a román nemzeti bajnokságon lett ezüstérmes -80 kg-os kategóriában, csapatban pedig testvérklubunk a kézdivásárhelyi Sportingbudo szineiben versenyezve szintén második helyezést ért el.DUTCH OPEN
Hollandia - Rotterdam, 2008. március 8.
S. Kovács Ádám bronzérmes
Sportingbudo
A tavaszi versenyszezon kezdete már a legelején három nagyszerű nemzetközi eredményt hozott.
Horváth Ottó kadett EB. ezüst és Lassingleitner Fruzsina junior EB. bronzérme után, S. Kovács Ádám bronzérmet szerzett (-70 kg) a Golden League Rotterdamban megrendezett fordulóján, a Dutch Open-en.35. Kadet- és Junior EB Trieszt
Olaszország, 2008. február 15-17.
Fantasztikus magyar és Sportingbudo sikerek a 35. Kadet-, junior Európa Bajnokságon
Sportingbudo
2008 február 15-17 között az olaszországi Triesztben megrendezett 35. Kadet-, junior Európa Bajnokságon klubunk három versenyzőjét válogatta be sensei Zallel László a 18 fős nemzeti válogatottba.
A pénteki versenynapon a még csak három hónapja nálunk edző Lassingleitner Fruzsina lépett tatamira. Magabiztos versenyzéssel jutott  a legjobb nyolc közé. A négy közé jutásért nagy küzdelemben a későbbi Európa bajnok német lánnyal szemben 2-0 arányban alulmaradt, de a vigaszágon újabb két győzelemmel megszerezte a bronzérmet, kompenzálva ezzel a magyar junior csapat egyébként siralmas szereplését.
Másnap a kadeteken volt a sor. Hazánkat, a mi dojonkból  Horváth Ottó és Metzger Sandra képviselte .
Sandra sajnos a második körben búcsúzni kényszerült, ami valószínüleg a Világbajnokságon elért előkelő 5. helyének köszönhetően kialakult túlzott győzni akarásból fakadó görcsnek volt köszönhető.
Horváth Ottónak viszont sikerült végrehajtania a nagy dobást. Zsinórban négy meccsét megnyerve. Skót, bosnyák, francia és a VB. ezüstérmes lett ellenfelét legyőzve került a döntőbe, ahol döntetlen és pont nélküli hosszabbítást követően, bírói döntéssel és így csak hajszállal lecsúszva a dobogó legfelső fokáról Európa Bajnoki EZÜSTÉRMET szerzett.
Magyar részről a Pest-Buda karateklub versenyzőjének Grozdanov Filipnek sikerült egy nagyon értékes 5. helyet szereznie, ezúton gratulálunk neki is.

A válogatott többi tagja helyezés, és többen sajnos nyert meccs nélkül zárták az egyébként igen magas szinvonalon megrendezett versenyt, melyen 44 ország 700 fiatalja küzdött három napon keresztül.
35. Kadet- és Junior EB Trieszt
Olaszország, 2008. február 15-17.
Horváth Ottó EB ezüstérmet szerzett
Horváth Ottó, Metzger Sandra
Lassingleitner Fruzsina (Sportingbudo) tegnapi EB bronza után Horváth Ottó (Sportingbudo) is remekelt az olaszországi kontinensviadalon, ahol a döntőben végül bírói ítélettel második, míg Grozdanov Philip az ötödik helyen zárt.
Horváth Ottó (Sportingbudo) a 60 kilogramm alatti kadetek közt ír, majd francia ellenfelét legyőzve  került a legjobb négy közé, az elődöntőben a lett  Kalninst verte 1:0-ra. A döntőben a török Kaya-val 0:0 után a hosszabbítás következett, találat azonban itt sem született. A bírók a mérkőzést a török sportolónak ítélték, így versenyzőnk nyakába az ezüstérmet akasztották.

A válogatott felkészülését Zallel László szövetségi kapitány, a Sportingbudo edzője irányította.


 

TÁMOGATÓK

KARMACOM

SURVIVE-ALL


LINKEK


   
Nyitólap  |  Hírek  |  Karate  |  Edzés  |  Képek  |  Kapcsolat  |  Copyright  |  e-mail  
Hírek: Aktuális  |  2011  | 2010  |  2009  |  2008  |  2007  |  2006  |  2005  |  2004  
Karate: Karate  |  Shito Ryu  |  A stílusalapító  |  Soke Yoshimi Inoue  |  Dojo etikett  |Karate szótár
Edzés: Edzésidőpontok  |  Edzőink  |  Edzések más helyeken  |  Edzőtáborok  
Képek: A Dojo képei  | Versenyek 2012 |   Versenyek 2011 | Versenyek 2010  |  Versenyek 2009  |  2008  |  2007  |  2006  |  2005  |  2004